Idag lanserade Socialbakers helt ny statistik över Facebook-användare i olika städer. Tanken är i framtiden att statistiken ska täcka de flesta städer i världen. Tidigare har det funnits statistik över Facebook-användare indelat på kontinenter och länder, men nu kan man alltså få mer detaljerad information än så.

I första steget redovisar man statistik över 120 städer. Jakarta i Indonesien ligger på första plats med 17 484 300 Facebook-medlemmar och Stockholm ligger på 46:e plats med 1 332 060 medlemmar.

I den nya statistiken kan man också hitta de snabbast växande sidorna på Facebook. I Sverige är det SAAB CARS med 78 718 fans och en generell ökning med 160 stycken fans per dag som ligger på första plats. På sidan finns också annan nyttig Facebook-statistik, till exempel har Sverige totalt 4 112 180 Facebook-medlemmar och 35-44-åringar är den målgrupp som ökar mest.

Nu går det att tagga även i kommentarer
Facebook lanserade förra veckan möjligheten att tagga vänner och sidor i kommentarer. Genom att skriva @ framför en vän eller sida som man är ansluten till skapas en länk. Den här funktionen har tidigare funnits för statusuppdateringar och inlägg, men nu har man alltså utökat användningsområdet. Läs mer på Facebook expand taggings to include comments.