Pedigree Dog Adoption Drive startade 2006 och har vunnit fler priser. Det är en fantastisk kampanj som jag tror tilltalar många fler än bara oss som älskar hundar. Även om välgörenhet är ett erkänt PR-trick, så har Pedigree tar steget längre än så, man bevisar verkligen sin kärlek och engagemang för hundar.

Redan under andra kvartalet med kampanjen hade Pedigree ökat sin omsättningen med 50 procent över uppsatt mål, och man har hittills dragit in donationer som hjälpt omkring 4 miljoner hundar. Kampanjen är signerad TBWA.

All we do is for the love of dogs
Pedigree valde under 2005 att fokusera på ett av sina kärnvärden – ”allt vi gör är av kärlek till hundar”. Man spred budskapet både internt och externt – man skapade hundvänliga kontor, skrev en varumärkesbibel som innefattar Pedigrees djupa kärlek till hundar och man annonserade i tidningar och tv, och hade även hundkurser för utbilda hundägare.

Men man insåg snart att man inte bara kunde fortsätta att prata om sin kärlek till hundar – man behövde göra något, på riktigt!

Pedigree startade då Pedigree Dog Adoption Drive till förmån för de miljontals hemlösa hundar runt om i världen. Tanken var att bygga härbergen där hemlösa hundar kunde få värme, mat och kärlek. Kampanjen innebar att en viss del av varje såld Pedigree-produkt gick direkt till uppbyggnad av hund-härbergen. Första härberget startade i USA och spreds sedan vidare till Storbritannien, Mexiko, Argentina och sexton andra länder.

Help up help dogs
För att få in ännu mer pengar till hemlösa hundar skapade man en egen butik med budskapet – hjälp oss att hjälpa hundar. Under två veckor på Time Square hade man en hundbutik där man kunde träffa hemlösa hundar och hjälpa dem till nya hem. 50 000 människor kom till butiken och man tjänade omkring 70 000 USD.


Sociala medier
Under 2010 gick Pedigree Dog Adoption Drive in en ny fas med fokus på sociala medier. Facebook var en primär del av kampanjen. I första steget handlade det om att be hundälskare på Facebook att bli ett fan av Pedigrees Adoption drive-sida. För varje ny medlem skänkte man en skål med hundmat till hemlösa hundar. På flera olika sätt lockade man folk att bli fan på Facebook-sidan, bland annat via Facebook-annonser och enkla lösningar för att dela med sig av information. Under tiden som kampanjen pågick ökade antalet fans från 55 000  till 1,1 miljoner engagerade fans.