En av de stora svårigheterna för småföretagare eller marknadsförare är att publicera innehåll som engagerar sin publika. Det spelar egentligen ingen roll vilken kanal man sänder ut sitt budskap, man vill ändå uppnå största möjliga engagemang. I sociala medier så vill man att engagemanget ska innebära återkoppling – kommentarer, gilla-markering eller delning. Vilket blir svårare och svårare när publiken blir mer kräsen och konkurrensen blir hårdare.

Generellt sätt finns det några saker man ska tänka på för att få ökat engagemang hos sina följare på Facebook, om som därmed också kommer öka sidans Edgrank. Edgerank är den beräkning som bestämmer hur mycket och ofta dina inlägg kommer att visas i vänner och medlemmars nyhetsflöde, vilket jag skrev om i ett inlägg i onsdags.

1. Variera typen av inlägg
Som jag nämnt tidigare så har filmer, foton och länkar automatiks mycket högre edgerank än vanliga statusuppdateringar. Delvis beror det på att Facebook värderar den här typen högre i sin beräkning av Edgerank, men det beror också på att varierande typer av inlägg vanligtvis får högre återkoppling och engagemang. Om publicerar samma typ av inlägg, men någorlunda samma typ av innehåll,  blir man förutsägbar och tråkig.

2. Skilj dig från dina konkurrenter
Jag brukar säga att genom att kartlägga sin konkurrenter och se hur de kommunicerar och agerar på Facebook så kan man lära sig mycket. Både vad som är positivt och negativt i deras kommunikation. Det som är viktigt är att faktiskt bli unik i sin kanal på Facebook, att följarna ska känna att följa just er sida ska ge ett mervärde som de inte kan hitta någon annanstans.

3. Gör alla inlägg manuellt
Undersökningar visar att verktyg som automatiskt postar i de sociala kanalerna ger upp till 70 procent mindre återkoppling. Twitter, Facebook, pressmeddelande, hemsida eller radioreklam har olika sätt att kommunicera och publiken vill ha det så. Vi kan inte kommunicera på samma sätt i alla kanaler, även om budskapet är detsamma. Därför är det viktigt, även om det tar mycket tid – gör alla inlägg i sociala medier manuellt!

4. Undvik pressmeddelanden
Självklart ska man dela med sig av företagsinformation som man också presenterar för media. Men använd ett annat språk anpassat för kanalen, pressmeddelanden är till just för journalister och ingen annan målgrupp. Jag brukar dessutom se till att information läggs ut på företagets Facebook-sida först, publiken på Facebook är VIP och ska därmed också ha all information först.

5. Göra din publik delaktiga
Delaktighet skapar engagemang, det är inget nytt. Genom att låta publik på Facebook känna sig värdefulla och blir delaktiga i till exempel produktutveckling, design- och layout eller andra saker där deras åsikter är viktiga, så skapar man stort engagemang. Delaktighet kan man också nå genom att ställa frågor eller ordna tävlingar.

6. Be publiken dela sitt innehåll på er sida
Låt er Facebook-sida bli ett forum för det intresseområde ni representerar. Be era publik dela sitt innehåll på er sida och lär känna dem bättre.

7. Mät vad som funkar och vad som inte funkat
Facebook insights eller andra statistikverktyg är mycket viktiga att förhålla sig till när man sköter en Facebook-sida. Både vad det gäller att lära känna sin Facebook-publik, men också för att kunna mäta vilka inlägg som får hör återkoppling och inte. Uppföljning och analys varje månad, om inte oftare, gör att man snabbt kan utveckla sin Facebook-kommunikation och öka sitt engagemang hos publiken. Tänk också att se över vilken tid på dygnet, veckodag, månadsdatum med mera som ger bäst återkoppling för att hitta det ultimata sättet att kommunicera med publiken på Facebook.

7. Rikta meddelandena till olika målgrupper hos din publik
Bland publiken på en Facebook-sida så representeras ofta flera olika målgrupper. Både vad gäller intresse, ålder och kön – självklart är det också olika saker som engagerar dem. För att nå alla ska man kartlägga sina målgrupper (genom insights) och sedan se till att publicera olika typer av inlägg som engagera de olika målgrupperna.

Undersökning
Roost.com har nyligen gjort en studie för att undersöka vilka inlägg på Facebook och Twitter som får mest spridning och engagemanag. I studien man har utvärderat 10.000 Facebook och Twitter-inlägg av 8000 småföretag i över 50 branscher.

Facebook

  • Foto inlägg fick 50 % fler visningar än någon annan typ av media
  • Citat ger 22 % mer interaktion jämfört med andra inlägg
  • Frågor genererar nästan 50 % så många kommentarer som någon annan typ av innehåll
  • Länkar delas vidare med 87 % större chans

Har ni några andra tips på hur man kan öka sin edgerank?