Återigen har det blivit bekräftat, Facebook är en av de främsta nyhetskanalerna – ett nyhetsflöde för omvärldsbevakning. 30% av 18-24 åringarna vända sig till Facebook för nyheter någon gång per vecka visar en undersökning av Lightspeed Research. Undersökningen visar också att Facebook är en större nyhetskanal än Twitter,  12% av respondenterna vänder sig till Twitter för nyheter någon gång per vecka. Hur använder du Facebook och Twitter som nyhetskanal?

Kombination av traditionella och digitala nyhetskällor
Undersökningen av Lightspeed Research visar också att det blir vanligare att man kombinerar traditionella och digitala nyhetskällor. 74% av respondenterna uppger att de går online för att läsa mer om en nyhet som de hört om på TV eller radio. 38% säger att TV är deras främsta källa till nyheter, medan 29% uppger att nyhetskällor online är deras främsta nyhetskanal.

Undersökningen av Lightspeed Research baseras på en onlinepanel med 1000 personer som tillfrågats om sin nyhetskonsumtion. Resultatet visar bland annat:

  • Facebook och radio är nästan lika stora som nyhetskälla för kvällsnyheterna  (10% vs 11%)
  • 3% av respondenterna besöker Facebook på morgonen för att se nyheter
    (9% bland 18-24 åringarna)
  • 4% vill ha tillgång till Facebook för nyheter under resan
    (11% bland 18-24-åringarna)
  • 10% använder Facebook som nyhetskälla när de är hemma på kvällen
    (23% av 18-24 åringarna)
  • 16% av 18-34 åringarna säger att de inte tittar på nyheterna på TV
    (12% av 35-54 åringarna)

Polly Becker skriver mer om undersökningen i sitt blogginlägg,  Twice as many get their news via Facebook compared with Twitter