Sociala kanalerna blir fler och fler och det blir värre för de flesta företag att sålla vart man ska finnas med. Senast förra veckan hörde jag:

Vi vill gärna finnas på Facebook, Twitter, Pinterest, Flickr, Instagram, You Tube och ha en blogg. Sen får vi ju inte glömma Google+ och Linkedin. Hur gör vi?

Men lösningen är inte att finnas överallt.

Man kan tycka att det här är självklart i dagsläget. Sociala medier har ju ändå funnits ett tag och de goda råden om hur man ska agera svämmar över om man googlar. Men i takt med att det kommer fler och fler sociala nätverk får företag svårare att prioritera.

Det enda vi kan konstatera är att överallt är inte rätt. Det handlar om  att värdera de kanaler som du ska finnas i. Ha en kritiska blick och se det utifrån och in. För i slutändan handlar det om en sak – vad kan vårt företag leverera som ger ett mervärde för publiken? Varför ska våra fans vilja dela det här Facebook-inlägget, retweeta vår tweet eller dela en bild? Vad kan ert företag ge i sociala medier?

Det kommer alltid att finnas ett nytt nätverk för att engagera sig i och mängden är inte avgörande. Det handlar om kvalitet, inte kvantitet.