Skärmavbild 2013-11-19 kl. 11.46.26

Bildens betydelse i onlinekommunikation har ökat markant de senaste åren. I mitt dagliga arbete tänker vi alltid på att ta fram bildmaterial som ska underlätta för bloggarna, medierna och för spridning i sociala kanaler. Lika viktigt är det för oss att tänka på vad folk kommer att fota och dela när vi har event. Det gäller att placera varumärket i rätt sammanhang för att få spridning.

Bilden relevans har ökat tack vare nya kanaler som vuxit fram men också för att i det enorma informationsflödet är bilder lättare att ta till sig. För att göra bilder sökbara online har hashtagsen funktion blivit ännu viktigare (läs: Hashtags – förr och nu och Hashtagga rätt) och det har vuxit fram nya ord ord. Enligt Oxford Dictionaries är ”selfie” årets ord. Användningen har ökat med 17 000 procent sedan årsskiftet.

Shots of me – ny selfie app

Skärmavbild 2013-11-19 kl. 11.46.41

”Shots of me” är en ny app som enbart bygger på selfies. Appen marknadsförs av Rocklive men även Justin Bieber stöttarappen. är en viktig Enligt RockLives CEO John Shahidi ska ”shot of me” utmana Instagram eftersom folk är trötta på mat och naturbilder.
Precis som med Snapchat måste du fota med ”front cam” och kan enbart fota i appen och alltså inte använda bilder från bildgalleriet tagna vid tidigare tillfällen. Det som förvånar mig mycket  är att du inte kan kommentera på bilderna.

Själv tror jag att appar som till exempel Snapchat som ger mer fokus på ögonblicksbilder i realtid och som dessutom minskar prestigen i bildmaterialet kommer växa under nästa år.