Intelligenta butikshyllor, osynliga pengar, utveckling av self-service, pillerburkar som pratar med klockor, nya sociala koder som uppstår när man betalar med ansiktet (Google glasses). Listan över saker som växer fram i och med den digitala utvecklingen kan göras hur lång som helst. Trendrapporten från Fjord delar med sig av bra tankar om vart framtiden är på väg.

Idag och ännu mer i framtiden kommer användare hög förväntan på att få en mer mänsklig relation till sina produkter och tjänster. Publiken vill själva ta kommandot. Idag åtgärdar varumärken det främst genom att ha öppna dialoger i sociala nätverk och/eller som en del i deras marknadskampanjer. I framtiden kommer varumärken vara tvungna att avsäga sig mer kontroll och reagera mer smidigt och snabbt på publikens behov. Det kommer också krävas mer mänskliga perspektiv som empati, glädje och humor.
Om åren som gått har handlat om att varumärken ska bli bättre storytellers, kommer framtiden att handla om att varumärken och företag ska bli bättre handledare för sina användares berättelser.

Personlighet och ett tydligt ändamål/syfte är viktiga ingredienser för att varumärken ska hållas relevanta. Med så många plattformar som erbjuds idag har människor inte möjlighet att ge uppmärksamhet till alla. Varumärken som kopplar ihop sina produkter med väl designade tjänster och som berör på ett äkta sätt, kommer att vinna användarens hjärta. Framtiden handlar om att sudda ut gränserna mellan produkter och tjänster.

Framtidens företag måste ändra strategi och alliera sig med sina kunder istället för med sina affärsprocesser.