Att nå människor vid rätt tidpunkt är en av de största utmaningar som marknadsförare och kommunikatörer har idag. I det brus av information sållar vi hårt bland de budskap som vi tar till oss. Därför blir jag glad när det dyker upp kreativa sätt att nå ut. Den här kampanjen för flygbolaget Cebu Pacific, som baserat på Filippinerna, sticker bokstavligen talat ut.

”Det är soligt i Filippinerna”
Den mest populära säsongen att ta semester för Hong Kong-bor är under monsunsäsongen. För att fånga människor i rätt stund och med rätt känsla tog man fram en annonskampanj som bara dök upp när det regnade, direkt på trottoaren.

Annonserna var skapade av vattenavvisande spray som var stencilerade på trottoaren på olika platser i Hong Kong. När det var fint väder syntes inte annonserna, men när det regnade kom budskapet fram – ”Det är soligt i Filippinerna”. Annonserna visade också en QR-kod som erbjöd mer information och erbjöd rabatter på flyg till Filippinerna. Enligt Cebu Pacific ökade bokningarna med 37 procent till följd av kampanjen som är signerad Ogilivy Asien.

Cebu Pacific – Case Study May 2014 from Work that works on Vimeo.