Läste idag en artikel om företaget Vittels nya kampanj. Om ni inte känner till Vittles så är det ett franskt varumärke som säljer vatten på flaska. I sin senaste kampanj vill man få folk att röra på sig mer, vilket inte är något nytt. Otaligt många gånger har vi sett varumärken försöka göra det här genom att ge belöningar eller straff. Vittels har tagit det här till en helt ny nivå med kampanjen The Vittles coach konvertera. 

Problemet till att européer inte rör på sig beror på att man slappar för mycket i soffan. Så genom kampanjsidan förvandlar man sofftyget till en designad träningssko skräddarsydd för konsumenten. Konsumenterna laddar upp ett foto av sin soffa på Vittels webbsida samtidigt som de skickar in en bit av sitt sofftyg. Ett team med designers och skoproducenter skapar ett par unika sneakers baserad på skräddarsydd design specifikt framtagen  för det här projektet. Skorna skickas hem till dig efter ett par veckor. De olika skorna samlas givetvis i ett galleri på kampanjsidan.

Behöver jag säga att jag älskar den här idén?! Kopplingen mellan problematik och lösning är tydlig dessutom kopplad till en stor samhällstrend – recycling. Kreativitet när den är som bäst.