7tipscontentsocialmedia

Senaste veckan har varit intensiv men väldigt kul. Totalt har jag haft fem föreläsningar i Ulricehamn, Göteborg, Uddevalla och Skövde. Tre av dem har varit på Företagarnas Marknadsföringsdag i Västra Götaland, en för Ulricehamns innerstad och en på Chalmers. Föreläsningar för en målgrupp från helt olika branscher och med olika erfarenheter och kunskapsnivå är en utmaning.

Som uppföljning av min föreläsning delar jag med mig av sju tips i Företagarnas nyhetsbrev i april kring vad man ska tänka på när man skapar innehåll i sociala medier. Läs dem här.

  1. Ta fram en strategi.
    Utan plan och mål får du inget resultat. Fundera över, syfte, mål, målgrupp och kanalval. Kika på konkurrenter och se vad de gör som är bra och dåligt. Inspireras av företag i sociala medier som du tycker är duktiga.
  2.  Anpassa inlägg efter kanal.
    Olika kanaler har olika syfte. Har en innehållsstrategi för varje kanal. Lyssna och lär dig kanalernas språk för att optimera dina inlägg i varje kanal.
  3. Planera din närvaro i sociala medier.
    Att planera sin närvaro i sociala medier ger större möjlighet att lyckas. Men även om du förbereder dina inlägg i sociala medier så planera också in tid för spontanitet. Realtid rocks!
  4. Skapa innehåll som väcker en känsla hos dina följare.
    Inlägg med emotionell koppling är viktigt både för att skapa relation, påverka köp och för att nå igenom bruset. Vi delar inlägg som får oss att känna något.
  5.  Sätt produkter i ett sammanhang.
    Om du pratar produkter i sociala medier – sätt den i ett sammanhang. Hur och var kommer produkten att användas? Undvik frilagda produktbilder.
  6. Sociala medier handlar om dialog.
    Det räcker inte att skapa en sida och tro att följarna kommer till dig. Kommunicera din sociala närvaro i andra kanaler. Hitta din målgrupp under t.ex. hashtags – gilla och kommentera deras bilder och skapa en relation.
  7. Våga använda dig av rörligt material.
    Rörligt material är något som konsumeras allt mer. Våga testa!