Jag blir alltid väldigt glad när man ser en riktigt bra PR-kampanj. Vad de många gånger har gemensamt är att de lyfter en samhällsdiskussion och agerar aktivt i frågan för att göra något åt den. Den här gången tänker jag på appen Fulfiltret som tagits fram för Länsförsäkringar Göteborg Bohuslän. Genom kampanjen med Fulfiltret vill man uppmärksamma det utbredda problemet nätmobbning. Appen är en del i kampanjen Vi tar ansvar som företaget påbörjade kring årsskiftet 2014/2015.

Fulfiltret är ett tangentbord som lägger sig över ditt nuvarande på mobiltelefonen och direkt ändrar fula ord när de skrivs. Skriver du ”hora” så ändras det till ”prinsessa”. Inte minst gör den personen medveten om när man skriver fula ord den bidrar också till att mindre hat sprids.

Genom att man aktiverar appens syfte och kunskap om näthat i skolan så får man ytterligare utväxling av PR-arbetet. Den bidrar till en lärande process för barn och unga och Länsförsäkringar Göteborg Bohuslän blir trovärdig i sitt engagemang i frågan. Man har på detta sätt även kunnat engagera lokalpress vilket bidrar till extra spridning.

Om jag får gissa så kommer den här kampanjen få några priser under kommande PR- och reklamtävlingar. Bakom kampanjen står Stendahls -well done!

Ladda ner Fulfiltret

Fulfiltret Casefilm from Stendahls Film on Vimeo.