periscope
Periscope
 fick en miljon användare direkt när appen lanserades i mars 2015. Periscope är en livestreaming-app som ägs av Twitter och dina följare får en notis när du är live och sänder. Men även om Periscope är en kanal att räkna med så har få företag tagit plats på kanalens arena. Än. Det fina med just Periscope är att du kan ställa frågor och chatta under tiden som livesändningen pågår. Men också att den sparar sändningarna i 24 timmar.

Livestreaming spås bli en av de stora trenderna 2016. En funktion som flera sociala kanaler faktiskt lanserat under 2015. Facebook utvecklat funktionen och även You Tube. För företag är livestreaming  en hög tröskel. Många kämpar fortfarande med att ta fram rörligt material som kan redigeras innan. Vid livestreaming måste filmerna bli bra på första försöket. För de företag som vågar finns dock en spännande och nyskapande möjlighet att kommunicera med sin publik. Kom bara ihåg att än så länge är konsumenterna av livestreaming fortfarande ung.

Igår läste jag om första kampanjen på Periscope. Företaget som vågat kliva över tröskeln är Fastighetsbyrån som kommer att arrangera en bostadsvisning i Åre via appen. Ett klockrent sätt att använda livestreaming på. Framför allt i detta fall där jag misstänker att Fastighetsbyråns utmaning är att nå målgruppen som har svårt att vara närvarande då många av intressenterna vill köpa objekten som semesterboende Livestreaming för mäklare tror jag vi kommer se mycket av framöver.

3 sätt att använda sig av Periscope (livestreaming) för företag?

  • Behind-the-scenes meta. Just så här använder Melodifestivalen faktiskt Snapchat. Om Instagram visar ”behind the scenes” så visar Snapchat ”behind the scenes behind the scenes”. Alltså det som händer bakom kameran när någon tar en bild till Instagram. Ett suveränt sätt att komma ännu mer bakom kulisserna och nå känslan av närvaro. Även så här kan man ju använda livestreaming via till exempel Periscope.
  • Demonstrera produkter och tillåt tittarna att ställa frågor under tiden.  Ger en trovärdighet till produkten och maximal öppenhet från företaget.
  • Livechat på hemsidan? Varför inte köra livestreaming istället. Ger en känsla av ännu mer närvaro och engagemang.