Tillsammans med Västsvenska Turistrådet ordnade vi i lördags en matresa till Skaraborg. Resan är den första under konceptet Expedition Västsverige – en upplevelseresa i mat, natur och kultur som vi har tagit fram. Inbjudna till resan var Monika Ahlberg, Alexandra Zazzi, Kinna Jonsson, Christopher Anderton och Karin Bernfalk – alla profiler och bloggare i matsverige.

Vi startade dagen på Lilla Labäck där vi åt picknick-lunch och skördade vårprimörer som sockerärtor, vitlök, gurka, sparris och rabarber. Resan fortsatte sedan till Mårtens fisk & rökeri vid Spikens fiskeläge. Vädret inbjöd inte till fiske så istället fick vi med oss lax och gös till cockalongen i slottsköket på Läckö slott. Simon Irving bjöd på en rundvandring i slottets örtträdgård och vi skördade bland annat sallad, fänkål, basilika och mejram.

Middagen lagades med primörerna från dagens resa, och menyn blev fantastisk! Vilket inte är så konstigt med några av Sveriges främsta matprofiler i gänget!

Förrätt
Lättkokt sparris med Stefans hollandaise och varmrökt lax.

Varmrätt
Krispig mjölpanerad Gösfilé med skirat smör och fänkålsblast serverad med sockerärtor, Läckö slotts focaccia och sallad

Dessert
Rabarber kompott med kardemumma och lösvispad grädde

En riktigt trevlig dag trots kyla, regn och blåst! Under #expvast har vi Twittrat under resan.