Det är första tipset jag ger till företag som jag möter är att registrera sitt företagsnamn i sociala medier, även om man inte är aktiv eller planerar att bli det.

Varför?
Om man inte registrerar sitt företagsnamn i sociala medier så kan vem som helst använda namnet och sprida information. Det är självklart varumärkesintrång att använda ett registrerat varumärke, med det är inte alls säkert att man får tag på personen bakom kontot. I de flesta sociala kanaler är det en mycket lång process att stänga ett konto, på Facebook tar det flera månader, och i väntan på det kan någon ställa till mycket skada.

Ofta är det inte så att den som registrerar ett konto i ett företagsnamn gör det med onda avsikter. Men problematik uppstår ändå när mottagaren feltolkar vem som är avsändare- och informationen som sprids i kanalen kanske inte är sådant som ert företag och varumärke vill eller ska kommunicera.

Dessutom har man bäddat för den dag man vill ta steget och bli aktiv i sociala medier!