Igår hittade jag en intressant presentationen om hur vi agerar på Facebook – 10 quick facts you should know about consumer beahvior on Facebook. Resultatet baseras på en amerikansk undersökning bland 1 491 personer över 18 år. Undersökningen initierades av CMB Consumer Pulse.

56 procent interagerar med sin favorit-varumärken?
Som vanligt med undersökningar så vrids de ofta efter det som man vill få fram. Så även i det här fallet. Det som jag tycker är mest intressant är att man uppger att 56 procent av användarna på Facebook under 35 år uppger att de interagerar med sina favorit-varumärken på Facebook. En ganska hög siffra. Men om man tittar vidare så ser man också att man i ordet ”interagerar” inkluderar läsa statusuppdateringar och nyhetsflöde. Vilket inte så mycket interagera för mig…

77 procent uppger att de läser nyheter och statusuppdateringar från de företag de följer på Facebook, och 17 procent delar med sig till sina Facebook-vänner av erfarenheter från företaget.

Vi spenderar mycket tid på Facebook
76 procent av respondenterna uppger att de aldrig ”un-liked” en sida. Jag anser att det här definitivt en trend som kommer att ändras! Jag ser redan nu en stor förändring i att människor börjar ”ogilla” sidor som inte motsvarar det som publiken förväntar.

Det som jag fastnade mest vid när jag läste är att vi spenderar så otroligt mycket tid på Facebook. Något som redan diskuterats en hel del. 52 procent av alla amerikaner över 18 år spenderar minst en timme per vecka på Facebook.


Mer intressant fakta från undersökningen:
– Facebook är den kanal där personer helst interagerar med ett varumärke (34 procent)
– 45 procent av tiden på Facebook spenderar man i nyhetsflödet