social_beer

I förrgår hörde Expressen av sig till mig för att diskutera kring fylla på Facebook. Artikeln grundade sig i ett blogginlägg av amerikanska Bernstein crisis management Inlägget avråder oss att använda Facebook när man dricker alkohol eftersom riskerna för snedsteg och ”kriser” ökar. Riskerna som man menar blir större är bland annat att stava fel och använda för många utropstecken, posta självporträtt med ”brudarna”, posta självporträtt med drinkar och uppdateringar om att dricka, skicka meddelanden till sitt ex och uppdatera företagets Facebooksida med en status fylld av stavfel.

För mig är riskerna inte kopplade till just sociala medier utan generella risker med alkohol. Det här kan lika gärna ske via sms eller andra digitala plattformar.
I vilka sociala sammanhang man är i så bör man ju tänka på hur man uppför sig. Så även i sociala medier. Sunt förnuft och att tänka efter före är ett motto.

Det är sällan jag ser grova klavertramp i mina egna sociala flöden även på fredagar och lördag när man vet att det brukas mer alkohol. Möjligtvis kan det vara en bild som läggs upp och som tas bort dagen efter för att man inte är nöjd med den.

Du kan läsa hela artikeln i Expressen, tisdag 5 november.