Undersökningen Internetrapporten visar att 73 procent av svenska folket kollar mejlen varje dag och 44 procent av befolkningen uppdaterar sig inom sociala medier innan dagen av slut. Som svar på denna fakta lanserar nu ViaPlay tjänsten Relaxed som är en autoreplay-funktion för dina sociala kanaler. Tjänsten ska ge oss möjlighet att koppla av på riktigt under julhelgerna.

Idén är bra och svarar upp på diskussionen om att vi måste koppla ner och av. Men frågan för mig är om ett autoreplay löser problematiken? Är det att vi måste svara på  meddelande som gör oss stressade? Jag påstår att det är en ganska liten del. Som jag ser det är det tre andra delar
1. Vi vill inte missa något som händer (ta del av andras statusuppdateringar)
2. Behovet av att visa att vi finns/uppdatera och få likes (behovet av bekräftelse)
3. Skyltfönsterfenomenet: stressen av att vara lika bra som alla andra i sociala medier.

Så för mig kommer appen vare sig användas eller göra någon nytta just för att koppla ner och av.