Att bygga varumärke är inte alltid enkelt, framför allt inte i tider där saker går så otroligt snabbt. Just snabbheten kan lura oss många gånger, man tror att uppbyggnaden och kännedom om ett varumärke kommer gå betydligt snabbare än det gör.

Men att nå utanför bubblan när man lanserar och bygger varumärke tar ofta ett tag.  Internt och personligen kommer man genomgå många turer och frågor kring existens och om man är på rätt väg. Har man satt rätt grund eller ska man ändra något? Men det är här det blir så viktigt att hålla sig till sin uppsatta väg framåt.

Att vara konsekvent i sitt varumärkesbygge, framför allt när det gäller grundläggande värderingar, är så oerhört viktigt i ett varumärkesbygge. Säga samma saker överallt och leva upp till det i produkten eller tjänsten man levererar. Att i kommunikationen säga vad man är, gör och vill uppnå. Att ha ett tydligt varför. För det är då du blir tydlig och skapar en bild av ditt varumärke för din målgrupp.

Under resans gång kommer man få ta snabba beslut. Ju mer trygg man är i sin grundplattform och vad varumärket ska leverera desto lättare är det att ta de snabba besluten rätt. När det gäller prioritera i en begränsad budget så vet man var man ska satsa, för man har tidigt satt upp det man ska leverera och vill skapa.

Jag är ofta en förespråkare för att testa och ändra, våga hoppa och utvärdera efter ett tag. Men när det gäller varumärkesbygge är jag tvärtom – här gäller det att vara super-konsekvent och se till att i allt man gör, i det stora till det lilla, hålla fast vid sina värdeord och grundstomme. Det innebär inte allt runt omkring behöver vara extremt påkostat, däremot så ska det vara genomtänkt, andas kvalitet och ha känsla som rimmar med det man vill leverera.

Jag tycker det blir tydligare ju längre jag jobbar, att uthållighet och en tydlig riktning/fokus är receptet för framgång. Oavsett vad du gör.