MIN STORY

Bra kommunikation kopplas ihop med affärsnytta och långsiktiga mål.

Med över 15 år erfarenhet från reklam- och kommunikationsbyråvärlden valde jag 2016 att ta steget och bli egen PR- och kommunikationskonsult på heltid. Jag hade en längtan efter att jobba närmare mina kunder och bli mer integrerad i företagens egna team. Att jobba närmare ger en större förståelse för kundernas behov, men också en möjlighet att vara flexibel och kostnadseffektiv.

Jag började min bana på JC AB’s huvudkontor i Mölnlycke. Därefter klev jag in i reklambyråvärlden och har hunnit arbeta på Jerlov Kommunikation, Perspective Communication, Valentin&Byhr och Change the Agency. Byråer med människor med mycket erfarenhet som gett mig ovärderlig erfarenhet och mentorskap. Mina kunder har varit allt från Ridderheims till Hellmann’s, Lipton, Fazer, Miljonlotteriet, Tenson och Akzo Nobel, och många fler.

Hur ser jag på kommunikation?
Idag jobbar jag med strategiskt och operativt med uppdrag inom PR, kommunikation, varumärkesbyggande och sociala medier för kunder inom flera olika branscher. Ibland som en del av marknadsavdelningen och ibland inkallad vid särskilda insatser t.ex. lanseringar eller större projekt. Jag tar också strategiska uppdrag. Oavsett vad jag gör så vill jag alltid komma med mycket energi och nya infallsvinklar. Jag anser att bästa budskapet kommer fram i ett integrerat kommunikationstänk där man väljer kanal efter mål, och inte tvärtom. Bra kommunikation kopplas ihop med affärsnytta och långsiktiga mål.

Författare av Sveriges största Facebookstudie 2012
Jag har alltid brunnit för kommunikation och velat förstå och veta mer. Det ledde till att jag 2012 gjorde Sveriges största Facebookstudie tillsammans med Leif Denti, doktorand i psykologi vid Göteborgs Universitet.

Rapporten har en psykologisk inriktning med fokus på vilken effekt Facebook har på oss svenska användare. Vi har undersökt vilka områden svenska användare anser är mest centrala, vad man helst statusuppdaterar om och kopplingen mellan Facebook och lycka/välmående. Studien syftar till att ge oss en ökad förståelse av de konsekvenserna som Facebook har, och är ett litet steg för att förstå Facebooks effekter bättre.

Du kan ladda ner studien på Göteborgs Universitet.

Nominerad till Sveriges mest inflytelserika PR-konsult sex år i rad
Sex år i rad, 2012-2017 har jag blivit nominerad  till Cision Influencer Award. En utmärkelse som går till den konsult inom PR och kommunikation som har fått mest genomslag för sitt engagemang i traditionella, digitala och sociala medier.

Bloggen Gilla Kommunikation har hamnat på topplistan bland de största kommunikationsbloggarna i Sverige och även blivit utvald som en av de trettio mest inspirerande bloggarna i arbetslivet.

Hör av dig!
E-post: ida@gillakommunikation.com
Tfn: 0709-134037

Säg Hej i sociala medier
Instagram: @idagillar
Linkedin: Ida Nilsson