Ni känner väl till att Sveriges officiella twitterkonto lånas ut till en vanlig svensk en vecka i taget? En kampanj som har gjort succé. Bakom initiativet står Svenska institutet och VisitSweden som nu tar nästa steg i sociala medier och lanserar Sveriges historia på Facebook – från Olof Skötkonung till könsneutrala äktenskap. Sverige blir det första landet i världen som presenterar landets historia på det här sättet.  Den nya designen Timeline innebär att en tidslinje redan finns, och att den bara behöver fyllas med innehåll.

Inger Ridderstolpe, projektledare på Svenska institutet säger i ett pressmeddelande.
–  Sociala medier bygger på öppenhet och deltagande, vilket är också är värden som Sverige förknippas med internationellt. Det gör det naturligt för oss att använda interaktiva lösningar för att sprida en levande och relevant bild av Sverige.

Personligen tycker jag att History of Sweden på Facebook är ett kul, modernt och snyggt sätt av Sverige att visa att man ligger i framkant.