Hos oss på V&B har vi börjat med något väldigt trevligt, Långlunch i Cannes. En kreativ lunch där vi går igenom och diskuterar prisade kampanjer i Cannes Lions 2012. Ett bra sätt att få kreativitet och inspiration. Flera kampanjer har man kanske redan tagit del av, men i en öppen diskussion kan man få nya infallsvinklar, idéer och tankesätt.

En favorit som jag själv hade missat var ”Don´t make up and drive” av Volkswagen. Kampanjen är citerad DDB, Berlin som har skapat en trovärdig film i samarbete med en av Berlins största sminkbloggar.  Klippet publiceras på bloggen och skjuter på så sätt rakt in i målgrupp. Träffsäkert sätt att sprida ett budskap och kampanjen skapade en hel del PR och mycket goodwill för Volkswagen.

På dagens lunch diskuterades också kampanjen Ballerina stunt för nya Volvo FH, citerad Forsman & Bodenfors, som jag skrev ett inlägg om förra veckan. Kampanjen följs nu upp med en gratiskonsert i centrala Göteborg där några av banden kommer att spela från nedfällda lastbilsflak körandes nedför Avenyn. Minst sagt briljant uppföljing. Bara det att man får fram i en nöjesartikel att man lanserar ny lastbilsmodell, den första på 19 år är riktigt snyggt på fler sätt än ur pr-perspektiv.

Målgruppskopplingen mellan Rebecca & Fionas fans och lastbilschaufförer är aningen otydlig. Samtidigt funderar någon annan på hur man kan skapa en film för Volvo som bygger på ”nära-döden-upplevelse” när man byggt hela sin varumärkesexistens på säkerhet. Hur tänker du kring kampanjen?