Att spekulera i framtidens trender slutar aldrig att vara intressant. Speciellt inte idag när  samhället är mer transparent än någonsin tidigare och allt går i en takt som är svår att hinna med i. Jag hittade för ett tag sen en presentation om ”100 saker att hålla koll på under 2013” av JWT Intelligence.
På planet till London idag hann jag gå igenom presentationen, vilket gav mig en hel del intressant input. Presentationen handlar om samhällstrender som man tror ska växa sig starkare under 2013. Flera trender har vi redan sett frön av, men som definitivt kommer växa sig starkare under året. Det som är den gemensamma nämnaren i de flesta trender är att allt kommer bli hyperpersonligt och skräddarsytt för dig och ditt liv.

Men det finns också trendspaning som till exempel ”Imperfection”, en reaktion på ett samhälle med en alltför perfekt och putsad yta. ”Cloaking” är en av tio-i-topp trenderna för 2013. Det vill säga verktyg som hjälper oss att tillfälligt gömma oss för synlighet i sociala medier och online. På den långa listan finns också tankar om variabel pricing, detoxifying life, adult playgrounds, digital ecosystems, allergen-free food och impact sources.

Vilken trend tror du kommer ge störst effekt under 2013?