Statistik_mammorpainsta2016

Så här på Mors dag känns det passande att kika lite närmare på just målgruppen mammor i sociala medier. De är en mycket aktiv grupp som dessutom är köpstarka. En målgrupp som många företag vill nå i sociala medier. f

Instagram har tittat lite närmare på mammor i USA och hur de använder sig av plattformen.  Även om siffrorna främst gäller USA så kan vi nog ändå dra paralleller till Norden.

  • 93 procent av mammor i USA använder sig av Instagram varje vecka och 68 procent dagligen.
  • Mammor använder i större utsträckning mobila enheter. Enligt Instagrams statistik kollar mammorna sociala medier minst 15 gånger per dag och Instagram cirka 6 gånger per dag.

Både mammor och pappor följer främst konton som representerar deras intressen. Enligt intern statistik från Instagram så följer mammor i större grad konton om kosmetik, mode, hår och djur jämfört med pappor. Pappor tenderar i sin tur att följa konton om motorfordon, sport och fritid jämfört med mammor. Ganska könstypiskt med andra ord.

Konsumentbeteende på Instagram 
Över 50 procent av både mammor och pappor följer företag på Instagram. Över 56 procent av mammorna säger att de lär sig om företags produkter på Instagram. 69 procent av papporna säger att de agerar efter att de sett inlägg postat av företag eller varumärken, medan 78 procent av mammorna uppger samma sak.