En kanal som jag anser vara väldigt outnyttjad är Facebook-grupper. Ett verktyg som med fördel också kan användas av företag. Inte minst för att lyssna och följa diskussioner utan även för att bevara en viktig relation med sin kundgrupp.

I en grupp kan man vårda relationen med kunden mer noga och sköta merförsäljning och eftersälj på ett väldigt effektivt sätt. En grupp kan med fördel även vara mer av ett intresseområde snarare än ett varumärke. På så sätt lever också samtalen mer aktivt och blir mer trovärdigt.

Grupper ska användas för utvalda delar av din målgrupp. Jobba hellre med fler olika grupper och håll dem snäva i innehållet för att diskutera och erbjuda nära och relevant information. Man kan även använda grupper som en VIP-kanal.

Mini Rodini köp & sälj-grupper
Många varumärken med hängivna ambassadörer har redan grupper som är väldigt aktiva. Men där varumärken själva inte finns med och lyssnar eller skapar diskussioner.

För egen del har jag följt flera av Mini Rodinis köp & säljgrupper. Det är en källa till otroligt mycket kunskap för Mini Rodini. Dessutom mitt i ”andra hands handeln” en superstark säljkanal där folk tipsar om plagg, rea, butiker och handlar åt varandra i olika delar av Sverige. De här grupperna har också skapat träffar IRL där man ses enbart för att prata Mini rodini print, produkter och annat barnrelaterat. Vilka möjligheter att utnyttja för varumärket! Och inte minst vilken möjlighet för andra varumärken att lära sig av.

Vi blir mer försiktiga vad vi publicerar öppet
En stark trend just nu är att vår kommunikation sker mer och mer i stängda forum. Det vill säga messenger, kik eller Insta direct. Vi blir mer varsamma med vad vi publicerar öppet. I linje med den trenden blir många också mer öppna i grupper då det enbart är en begränsad grupp människor som kan se och ta del av det man publicerar.