Efter att jag publicerade mitt förra inlägg om att ”Bygga varumärke på rätt sätt” så har jag fått lite frågor. Det handlar främst om vad för innehåll man ska skapa för att bygga sitt personliga varumärke. Spontant tänker jag att ditt innehåll egentligen inte behöver skilja sig så mycket från ett företag, skillnaden är mer produkten du säljer – dig själv. Den största skillnaden blir därför inte nödvändigtvis vad för typ av innehåll utan mer hur det presenteras. Det vill säga tonalitet, både vad gäller bild och text. Men också en mer personlig prägel på vad man delar med sig av då det är din vinkel man får se och följa.

En annan viktig fråga som gör stor skillnad är ditt VARFÖR? Varför vill du bygga ditt personliga varumärke? För min del så måste det finnas stark substans i det svaret. Det är för genomskinligt att bara vilja bli känd och funkar inte i en värld där vi drivs av värderingar och transparens. Lättast sättet att bygga varumärke är alltid att göra riktigt bra saker.