Helt plötsligt, efter fem år, så kommer Shiro&Malou inte längre vara en del av mitt liv. Väldigt tråkigt på sitt sätt, men också fantastiskt roligt att någon tar över och företaget går in i nästa fas. .

Shiro&Malou är en resa jag är stolt över. När vi startade gick man till en ”random” stor hundbutik och köpte vilka hundprodukter som helst. Vi hade målet att bygga ett varumärke med kännedom inom hundsegmentet, och skapa riktigt bra, hållbara och miljömedvetna produkter som passade in med hemmets inredning. Något som jag själv saknade. Strategin var att börja med hundbäddar och skapa varumärke och kännedom där för att sedan bredda sortimentet mot mer lifestyle. Tror vi lyckats, lite i alla fall.

Jag har lärt mig så oerhört mycket och jag är så tacksam! Startat och drivit e-handel, designat, produktutvecklat från idé till färdig produkt med alla steg på vägen, varit kundtjänst och mött glada och ibland onormalt krävande individer, sett vilka samarbeten och influencers som konverterar och vilka som bygger varumärke. Lärt mig om logistik och vad dyrt det är (tack vet jag låg returfrekvens.) Annonserat på sociala plattformar som blivit allt jobbigare med kluriga algoritmer och som kostar allt mer pengar och energi. Kanske mest har jag fått bekräftat det jag redan visste, att (rätt) kommunikation är bärande i allt – från relationer till marknadsföring. Det har varit stundtals skitjobbigt men nästan alltid kul. Jag lämnar det här med lite vemod men med massor av kunskap. Shiro&Malou går in i en ny fas och jag också! Tack Mats för roliga och utvecklande år.