I fredags var jag på föredrag med Isabella Löwengrip hos NyföretagarCentrum i Mölnlycke. Man kan inte annat än att imponeras av en ung och driven tjej med näsa för affärer. I modern tid är Blondinbella ett fenomen, och att det inte blev namnet godisbella, som var tänkt från början, ska hon nog vara glad för idag. Namnet Blondinbella i kombination med en provocerande åsiktsrik blogg är hennes framgång.

Förutom bloggen har Isabella startat företagen Bell me (som hon sålde efter 2 år för 7 miljoner kronor), Spotlife (omsätter 1,7 miljoner efter 1,5 år) och klädmärket Classified. Hon har skrivit en bok, Egoboost, och nu startar hon en tidning, Egoboost magazine, för unga kvinnor i karriären.

Minns ni hösten 2008 när Dagens Media hade fått veta att man kunde köpa inlägg på Blondinbellas blogg, se bland andra artikeln Så mycket kostar ett inlägg på Blondinbellas blogg”. Jag ställde en fråga om det här, hon svarade   att man som företag aldrig har kunnat eller kan köpa inlägg på henne blogg. Trovärdigheten som bloggare är det viktigaste man har och att hon nu inte skriver om produkter alls på bloggen. Rent teoretiskt låter det ju helt perfekt, men om det är så i praktiken är jag inte så säker på.

Om bloggar framöver säger hon:
– mer kvalitet
– fler åsikter
– en mer riktad kanal
– företag kommer verkligen förstå vad det handlar om