CNN iReport är en av mina favorit-sidor på internet. Trots att den redan har hunnit bli 5 år gammal känns det som en av nutidens mest moderna idéer.

CNN iReport låter den enskilda individen live-sända och rapportera direkt från händelser runt om i världen. Med bilder, filmer och annat material fångas ögonblick direkt från nyheternas epicentrum.

För mig är CNN iReport ett tecken på den fria journalistik som finns idag- man samlar nyheter som är helt ogranskade och oredigerade. Här kan man visa nyheter som de faktiskt är, eller lyfta det som man tycker är extra viktigt.

I mars 2011 hade sajten omkring 750 000 medlemmar. Under 2011 startade man också CNN iReport Award med utmärkelser inom sju kategorier; nyheter, personlig historia, övertygande bildspråk, kommentar, original rapportering, intervju och medlemmarnas val.