Jag tror inte så många har missat medias stora artiklar och nyhetsinslag om när pojkbandet ”One Direction” var på besök i Stockholm i söndags. Det rådde det fullkomlig hysteri bland unga tjejer som hade sovit utanför och köat i över 12 timmar för att vara en av de 500 första som skulle få biljetter för att träffa sina idoler.

”One Direction” är ett resultat av den brittiska tv-showen ”The X factor”, där de kom 3:a i slutet av 2010. Bandet har bara släppt en singel- på nätet. Det en cover på ”What makes you beautiful”, som var ett av bidragen i tv-showen. Musikfilmen har över 12 miljoner visningar på You Tube.

”One Direction” har över 560 202 följare på Twitter och på sin officiella Facebook-sida har över 832 000 fans.

Det som är mest intressant med ”One Direction” är kanske inte att ett nytt pojkband föds, utan att det sker utan några egentliga produktioner. Hittills är ”One Direction” till stor del ett PR-fenomen och ett reslutat av en alldeles lysande PR- och marknadsplan. One Direction har hittat sin största målgrupp via nätet och kan genom att agera i de sociala kanalerna nå fram till sina fans på ett mycket effektivt sätt. Frågan är om de ens borde släppa sitt planerade album i december i andra kanaler än på nätet. Jag tror de skulle göra bäst karriär i att bara fortsätta med det som de påbörjat.

Tumult%20n%C3%A4r%20pojkband%20kom%20till%20Stockholm