Det mest irriterande du kan göra på Facebook enligt svenskarna är att statusuppdatera för ofta om betydelselösa företeelser, skryta för mycket och uppdaterar om vilka Facebookspel du spelar. 17 procent av svenskarna anser att tekniskt strul är mest irriterande på Facebook. Det här visar en ny undersökning från Cohn & Wolfe. Undersökningen visar också att det mest irriterande som företag kan göra på Facebook och Twitter är att spamma med erbjudanden och tävlingar som anses irrelevanta.

Det här ger ju helt klart utmaningar för företag att skapa tillräckligt spännande innehåll för sin publik. Och för privatpersoner känns funktionen listor, för att styra sina uppdateringar, som en lösning på problemet.

Var tredje svensk har funderat på att avsluta sitt Facebook-konto
Var tredje svensk har, under de senaste tre månaderna, funderat på att radera sitt Facebookkonto. Högst är siffran bland unga män – enligt undersökningen har närmare hälften av alla svenska män mellan 18 till 35 år övervägt att avsluta sitt Facebook-konto. Men tror nog att steget mellan att tänka tanken och att faktiskt gå till handling är stort. För samtidigt som svenska män är skeptiska till Facebook är kvinnor de som är mest positivt inställda till sociala medier, i synnerhet Facebook.

Har du funderat på att logga ut för gott från Facebook? Och i så fall varför?

Mer statistik från undersökningen

  • 50% av kvinnor mellan 25 till 34 år skulle till exempel vilja ha möjlighet att handla via sociala medier.
  • Svenska kvinnor är dubbelt så välvilligt inställda till att handla via ett socialt nätverk som kvinnorna i USA
  • 34% av svenskarna skulle vilja kunna handla direkt från ett socialt nätverk
  • 37% av alla svenskar på Facebook ”gillar” (är fan av) minst ett varumärke
  • 30% av alla svenskar på Twitter följer ett varumärke
  • 7% av män mellan 45 till 54 år är fan av ett varumärke för att få rabatter
  • 65% av män mellan 18 till 24 år föredrar att få sina dagliga nyheter från Facebook
  • 54% av kvinnor mellan 45 till 54 år är fan av ett varumärke för att få rabatter
  • 12% av män mellan 18 till 24 år har avslutat ett förhållande genom Facebook

Undersökningen baseras på datainsamlingen genomfördes av SSI. 7200 personer, i åldrarna 18 till 65 år, från Australien, England, Frankrike, Japan, Kanada, Kina, Sverige, Tyskland och USA deltog i undersökningen som genomfördes under december 2011.