Mina första veckor på Valentin & Byhr har jag jobbat med en festivalkampanj för Santa Maria som nu går live. I den nordiska festivalkampanj kopplar man ihop mat och musik på ett helt nytt sätt – med sex unika festivalrecept, inspirerade av sex olika musikstilar. Man har även tagit fram en alldeles egen schlagerdänga, Glamouricious Burritos, och webbaktiviteten ”Sången om dig”, där användaren kan skapa en egen låt om en Facebook-vän och tävla om resor till finalerna i Globen och Azerbajdzjan.

Jag gillar mest twisten att se kopplingen mellan mat och musik på ett helt nytt sätt – hur smakar heavy metal, en smörig ballad eller en schlagerlåt faktiskt smakar. De sex musikinspirerade recepten – Habanero Headbang Taco, Cheesy Nachos, Honky Tonk Tortilla, Big Mex Burgah, Tortilla Turntable och Glamouricious Burrito – i Santa Marias nya receptfolder ska ge dig svaren. Maten är artisten, smaken är låten och uppläggningen är scenshowen.

Min personliga favorit är att Santa Maria tar steget ut från sin trygghetszon och faktiskt skapar en egen schalgerdänga. Riktigt bra är den också. Lyssna.