När studenter frågar mig vilka egenskaper man behöver för att jobba med PR- och kommunikation burkar jag svara att man ska vara stresstålig. I mitt jobb är ofta många bollar i luften samtidigt, snäva tidsramar, snabba processer, hög kreativ nivå och många presentationer. Dessutom i en bransch som är ständigt konkurrentutsatt. Men så är det ju också det bästa jobbet man kan ha!

Den årliga studien från CareerCast som rankar USAs mest stressiga jobb visar i och för sig att PR-jobben blivit bättre, men de rankas fortfarande som det sjunde mest stressiga arbetet. Förra året, 2010, hamnade PR-jobben på en andra plats i samma undersökning. CareerCast rankar de mest stressiga jobben baserat på elva faktorer , bland annat resor, tillväxtpotential, uppmärksamhet, deadlines, risker och mycket mer.

I en annan studie gjord av CarrerCast rankas PR på plats 103 på en lista med de 200 bästa jobben.