Om ett par veckor lanseras rapporten av Sveriges största Facebook-studie. Sedan ett par månader tillbaka har jag jobbat med rapporten tillsammans med Leif Denti, doktorand på Göteborg Universitet, psykologienheten. Det här är första studien i en serie av tre där vi vill ta reda på hur och varför publiken agerar som de gör på Facebook.

Rapporten har en psykologisk inriktning med fokus på hur Facebook-användandet påverkas oss. Jag har alltid haft en passion för orsak och verkan i kommunikation och i synnerhet i sociala medier är resultatet enormt intressant. Studien bekräfta flera saker som vi länge misstänkt samtidigt som den presenterar nyheter som både är spännande och uppseendeväckande. Studien ger oss helt klart ökad förståelse av de konsekvenserna som Facebook har.

Vill du ha rapporten Sveriges största Facebook-studie som lanseras om ett par veckor? Skriv i så fall din mejladress i kommentarsfältet så ser jag till att den kommer till er.