Hur långt skulle du gå för att få ett gratisprov ur en automat? Det är den fråga som Delite-O-Matic automaten frågar förbipasserande i ett australiensiskt köpcentrum. Hela kampanjen är för mellanmål från Delites och är ett lysande sätt att utvidga enkel sampling i en full-on marknadsföringskampanj.

Delite-O-Matic delar ut gratisprover, men folk är tvungna att arbeta för dem. Det kan handla om att trycka på knappen flera gånger, till fler krävande uppgifter som att be folk att göra en armhävningar eller till att dansa. Kanske är filmen bitvis iscensatt, men vad gör det egentligen när kampanjen fått rullians i sociala medier och kampanjsidan fått massvis av besökare som vill spela Delite-O-Matic online?

Jag älskar den här typen av innovativa kampanjer med ett enkelt koncept som förlita sig på den mänskliga naturen.  Kampanjen har utvecklats av Clemenger BBDO Adelaide.