Den Göteborgsbaserade byrån Hey it´s Enrico Pallazzo presenterade idag en idé om en ny app kallad Klasslistan 2.0. Idén grundar sig i historien om 9-åriga Anna som den 8:e november inte kom till skolan. Eftersom ingen ringer hennes föräldrar, tar det över 8 timmar innan någon saknar henne, och ytterligare 16 timmar innan hon kan återförenas med sin familj. Under hela den tiden hålls hon inlåst i en källare. Kidnappad av en främmande man. Hur man med enkla medel skulle kunna hjälpa skolan förhindra att något liknande händer igen?

Förutom att idén är enkel, känns självklar och riktigt bra så är timingen för presentationen av idén ännu bättre för stort genomslag och pr. Just nu har alla Annas historia färskt i minnet och frågan om hur man kan undvika samma öde för andra barn är högaktuell. Annas försvinnande fick enorm täckning, både i sociala- och traditionella medier, och eftersom appen löser ett problem och ger svar på det som många söker har den redan fått stor spridning i sociala medier. Imorgon gissar jag att vi ser den i flera traditionella kanaler.

Jag tar av mig hatten och gratulerar till en bra idé och snygg timing!