Skärmavbild 2013-11-23 kl. 18.22.31

För andra året i rad är jag nominerad i Cision Influencers Award. Utmärkelsen går till den konsult inom PR och kommunikation som har fått mest genomslag för sitt engagemang i diskussioner, både i traditionella och sociala medier.  Nomineringarna baseras på Cisions eget index över digitalt inflytande och utgår från en mängd variabler, såsom exempelvis bloggaktivitet, Twitter, LinkedIn och omnämnanden i digitala nyhetsmedier. Nytt för i är att mätningen även inkluderar närvaro på Instagram. De nominerade är de som fått de bästa indexvärdena i mätningen. För att vara med på listan krävs att man är konsult och arbetar med PR. Dessutom krävs att man under det senaste året dels har uppdaterat en blogg eller en personlig webbplats och att man har blivit omnämnd i traditionella medier. Utöver det måste man vara aktiv på antingen Twitter, Facebook eller Instagram.

Till skillnad från förra året avslöjades placeringarna bland de nominerade. Bland en fin samling namn kom jag på delad sjätte plats tillsammans med Michael Kazarnowich. Den välförtjänta förstaplatsen gick till Lina Thomsgård som är grundare av den ideella organisationen Rättviseförmedlingen och PR-byrån FRAU. Få har lyckats få så stor genomslagskraft i samhällsdebatten som Lina, samtidigt som hon driver PR-branschen framåt. Grattis!

Läs intervjun med mig här. Alla intervjuer med de nominerade hittar du på Cisions blogg.