Med näsan i telefonen eller med hörlurar på – så träffar man ofta nya människor på publika platser idag. Möjligheten att börja prata med en främmande person är inte lika sjävklart längre när vi hela tiden är uppkopplade och ”någon annanstans”. Hur vida just det är bra eller dåligt, skapar mer sociala möten hör inte hit. Däremot så ser vi allt fler kampanjer som bygger på det här.

Till exempel skapades en kampanj i Brasilien som uppmanar folk att skaffa nya vänner på bussen. Bakom kampanjen står Zeze Biscuits och kommunikationsbyrån Mark+. Varje buss har platser reserverade för ”de som vill skaffa nya vänner”. Det är bara att slå sig ner på sätet och vänta på en likasinnad. Vid platserna finns dessutom post-it lappar med ”isbrytare” för att starta en konversation. Kampanjen skapades i hopp om att främja kommunikation och positivitet i ett annars vardagligt utrymme. Skapa ett tillfälle för en fika helt enkelt.