Facebook har nu passerat 600 miljoner aktiva användare varje månad. Och trots rapporter om allt fler överger forumet så tror jag mer på att vi börjar använda det mer på ett helt nytt sätt. Facebook har blivit en nyhetskanal, därmed har också viljan till att interagera minskat. Det här bekräftas av flera studier som visar på att Instagram har en interkationsgrad som är betydligt högre. Instagram ger 58 gånger mer engagemang per följare än Facebook och 120 gånger mer engagemang än följare på Twitter.

Instagram vs facebook

Igår presenterade Facebook de största förändringar för forumet den närmaste tiden. Samtid gav Mack Zuckerberg ett uttalande om vad han tror kommer att delas på Facebook om några år.

– För fem år sedan var en majoritet av det innehåll som folk delade på Facebook text. Nu är det foton. Om fem år kommer det vara video. Och om ytterligare fem år kommer det vara virtual reality och augmented reality-innehåll, sa Zuckerberg rapporterar DN.

Facebooks kommande förändringar:

  • Snart kan du posta 360-gradiga 3D-videos i feeden
  • Snart kan du göra beställningar via Messenger samt ändra dem med till exempel leveransdetaljer
  • Snart lanseras ett analysverktyg för appar där man kan spåra användares beteende i appar och därmed påverka annonser för apparna.
  • Snart kan du ”bädda in” videos som lagts ut på Facebook – vilket gör att de kan spridas på separat webbsidor
  • Facebook satsar också på videoannonsplattformen LiveRail – en tjänst som kommer att använda information du angivit på Facebook för att skräddarsy annonserna.