shutterstock_367164194
Pod är för mig ett perfekt sätt att konsumera ny kunskap. Här får du mina favoriter:

Statens mediepodd
Statens mediepod publiceras av Statens medieråd. Mitt favoritavsnitt är Plattformarnas tid som lyfter frågan om vad som kommer efter internet. Diskussion om den digitala utvecklingen och dess möjligheter och utmaningar. Gäster i studion är Ewa Thorslund, direktör för Statens medieråd, Kristina Alexandersson chef för internet i skolan på stiftelsen .se, och Jonas Andersson Schwarz, forskare och doktor i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning på internet. Övriga avsnitt håller inte samma nivå men innehåller ändå intressanta ämnen. Statens mediepod ska sprida kunskap om ungas digitala liv.

Mina misstag 
Mina misstag är en pod av Sveriges kommunikatörer där några av Sveriges mest framgångsrika kommunikatörer delar med sig av de gånger då det inte gick som planerat. Och eftersom man lär sig bäst av sina misstag så kanske man ska passa på att lära sig av andras.

Kjell Enhager
Jag är ett fan av Kjell Enhager och när jag hittade hans pod blev jag så glad. Älskade nämligen hans sommarprat. Men tyvärr har det inte släppts några nya avsnitt sedan 2014, men de som ligger där är väl värda att lyssna på. Alla blir vi bättre när vi utvecklar oss själva.

Passion för kommunikation
Passion för Kommunikation med Alexander  av Cision är en favorit med aktuella gäster och intressanta diskussioner för alla som jobbar med kommunikation.

Talangpodden
Talangpodden produceras av Veckans Affärer i samarbete med Unionen. Poddserien bygger på Veckans Affärers lista över supertalanger och i varje avsnitt får man möta en ny person på listan. De delar med sig av sin personliga resa och tillsammans med Ulf Skarin resonerar de kring möjligheter och utmaningar i framtiden kopplat till karriär och arbetsliv. En halvtimme fylld av inspiration, karriärspepp och intressanta framtidsspaningar.

Karriärpodden
Karriärpodden med Eva Ekedahl. Hon möter och intervjuar kvinnliga ledare som gjort spännande karriärer. Inspirerande och peppande för såväl kvinnor som män.

Breakit
Breakits podcast är en intressant serie med nyheter om den digitala världen med fokus på startups. Breakits podcast kommer ut varje fredag och leds av Olle Aronsson och Stefan Lundell. Inspireras av e-handel, virala succéer i sociala medier och framtidens affärsmodeller.

Social by default
Social by default med Deeped Niclas Strand och Sarah Larsson Bernhardt är en pod som är först med det senaste inom sociala medie trender. Lättsam och trevlig podcast för dig som vill hålla koll.

Social media marketing with Michael Stelzner
Social media marketing är en pod om nyheter i den sociala medie världen. Intressanta intervjuer med globala experter inom området.

Marketing over coffee
Marketing over coffee är en podcast som sänds varje vecka. Diskussion om vad som nytt inom marknadsföring med John Wall och Christopher Penn. Lagom långa avsnitt på ca 20 min. Perfekt för efteriddagsfikan.