Egentligen känns det lite tråkigt att göra ett inlägg om en kampanj som alla redan spridit och hyllat. Men samtidigt så känns det fel att inte ta upp den här. Volvo gör ju så många saker rätt. Att skapa en aktuell kampanj som surfar på en stor samhällsdiskussion samtidigt som man ger ett statement om var man står. I rådan flyktingpolitik ger man ett känslomässigt budskap om mänsklighet. Visar vilka som utvecklar och bygger våra Volvobilar och ändrar slogan till Made by people istället för Made by Sweden. Så otroligt bra! Att man sedan återigen släpper den på ett utsatt klockslag som hypas innan gör det bara större. Så hatten av Volvo och Forsman & Bodenfors.

En intressant iakttagelse vad gäller spridningen är att reklamfilmen på You Tube har 88 159 views i skrivande stund. Det är betydligt färre än tidigare reklamfilmer på temat Made by Sweden. Däremot har man på Facebook omkring 229 000 views. Facebook är den bästa spridningskanalen och för ett par år sedan hade man jobbat med länka till You Tube. Men eftersom Facebooks strategi numera är att behålla all trafik på plattformen så boostar man filmklipp som laddas upp på Facebook. Sökmässigt och i det långa loppet så kommer däremot You Tube vara bäst.