Våga fokusera på en kanal och våga fokusera på en typ av innehåll. Så tänker ofta jag när jag tar fram strategi för sociala medier.

Många företag blir stressade av alla sociala kanaler. Så när man inte har tid, budget eller kunskap om vilket innehåll man skapa för Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter och bloggen så delar man samma innehåll i alla istället. Man nöjer sig med att bara publicera något som känns okej istället för att verkligen satsa på kvalitet. Mitt tips är att våga prioritera bort och våga satsa helhjärtat på en kanal. Lägg hellre en större budget och mer tid på innehållet i den kanalen istället för att dela över flera.

Var heller inte rädd för att skapa en typ av innehåll och var konsekvent i det. Kanske når du inte lika många med ditt innehåll, men de som verkligen följer dig är garanterat mitt in i målgrupp. Hellre nå färre som är mitt i prick än tvärtom. Trenden visar också att vi hellre följer konton som vi vet vad de ger oss för innehåll än sociala medie-konton som blandar högt och lågt.

våga fokusera