Jag har läst en del CV genom åren. Jag gillar det men har alltid låtit ett CV komma i andra hand. Hur en person är i ett möte, fingertoppskänslan och glöden har alltid varit mer värt för mig än en utbildning. Vill man lära sig så kan man. Viljan och nyfikenheten går inte att plugga sig till. Viljan att slita hårt, agera utan prestige och känna sig själv och sina behov för att prestera på topp. Jag är övertygad om att det även var det som den förste som anställde mig för 12 år sedan i den här branschen gick på. Något annat hade jag inte att skryta med.

Jag trillade över Jarno Vanhatapiao inlägg på Linkedin om vad han söker hos sina medarbetare. Jag tycker sammanfattningen är intressant, om än vinklad hårt för att bli tydlig. För att bli bäst behövs något extra. Men det där extra är inte något man föds med utan något som man i högsta grad kan påverka själv.

Dedikering
99 av 100 som söker jobb skriver att dom är drivna och dedikerade. Det vi söker är den 100:de som är manisk och vägrar förlora oavsett vad. Vi tror varken Zlatan eller Peter Forsberg beskriver sig som drivna. Vi är passionerat maniska på jobbet och löjligt avslappnade hemma och på firmafesterna. Ta med din frimärkssamling och bevisa att du kan vara manisk.

Timmar
När ni skriver att ni jobbar effektivt hellre än länge så förstår ni inte vad som händer om man både jobbar effektivt och lite (1-2h) längre än konkurrenterna varje dag! Varför anses nyckeln till framgång inom idrott eller träning vara repetition och träningstimmar men inte inom jobb? Vi ser oss som idrottare och tävlar mest mot oss själva. Vi försöker göra personbästa varje dag och inser att resultat kommer först efter timmar av jobb. De finns inga genvägar.

Självkontroll
Är du överviktig? Ät mindre, samt träna mer! Har du problem med relationer pga låg impulskontroll? Inse det och skyll inte på omvärlden och andra. Ta tag i din självkontroll. Vi vet att självkontroll är antingen vår bästa vän eller fiende. Bra självkontroll ger oss laserfokus på jobbet och vi har disciplin att varje dag gå till jobbet och göra det som är bäst för visionen och affärsidén just för den dagen. Vi sätter aldrig en enskild individs behov före gruppens vision och vi skyller aldrig någonsin på andra än oss själva när något inte följer plan. Oavsett hur körigt det är så håller självkontrollen oss undan destruktiva tankar och påminner oss om slutmålet. Lyckliga människor har en bevisat hög självkontroll. (Läs boken; Marshmellow Testet)

Kärlek och inre glöd
Vi tror inte på att gå på inspirationsföreläsningar. Det ger bara en artificiell tillfällig kick. Man bygger inte människor och bolag på citat och nätverkande på varje vimmel. Det handlar om att dagligen exekutera saker. Vi tror på att slå på den inre lågan och hålla den brinnande hela resan utan dopning. Man måste genuint älska det man gör och köpa in på affärsidén och resan. Man måste genuint älska att kastas ut i den djupa delen av poolen och varje dag ifrågasätta sig själv. Är jag bra nog? Är vi bra nog? Daglig bitterhet och ifrågasättande kan lätt förväxlas med passionerad mani över detaljerna. Vi inser att våra höga mål gör att vi har oddsen emot oss och det håller oss mer sysselsatta än att fokus