Bild lånad från Buisness Insider

Enligt Buisness Insider och flera andra bloggar i förra veckan gjorde Facebook det möjligt att omvandla privata användarprofiler till företagssidor, verktyget kallades ”To Business Page Migration”. Men efter bara en vecka tog Facebook bort verktyget. Tydligen har det förvirra många användare om vad konverteringen verkligen innebär. Problematiken var dessutom att man bara kunde konvertera åt ena hållet, från privat profil till företagssida och inte tvärtom. Facebooks tanke med verktyget var god, man skulle i framtiden enkelt kunna särskilja privata personer från företag.

Verktyget är mycket användbart för personer, varumärken och små företag som har en profilsida och som inte vill starta om på nytt med risk att förlora alla sina vänner. Dessutom tillåter en företagssida över 5000 vänner/fans, vilket annars är maxgränsen för en personlig profilsida.

Vad hände vid konverteringen?
Alla vänner blev fans
Profilfotot överfördes
Allt profilinnehåll försvann inklusive bilder och inlägg i loggen
Like-markeringar försvann
Vid mindre än 100 vänner kunde man byta namn på sin sida.

Facebook hade inte formellt meddelat verktyget men ”To Business Page Migration” men man hade lagt till en artikel om konverteringen i hjälpcenter. Nackdelen tycker jag var att man gick miste om all information från sin profilsida, vilket jag hoppas har förändrats till när verktyget lanseras igen. Som vi hoppas att det gör såklart!