Foto: Apple

Steve Jobs är död och världen har mist en sann visionär, inspiratör och kreatör. Steve Jobs bortgång har gett den största online reaktionen sedan Twitter startade – 10 000 tweets i sekunden. Bara i Sverige visar Retriever nyhetssök på 800 olika pressklipp bland trycka medier, webbartiklar och blogginlägg – på mindre än en dag. Världen sörjer en hjälte som har gjort åtskilligt saker för den moderna teknikutvecklingen!

Steve Jobs bästa citat
lista.se pågår nu en omröstning av Steve Jobs bästa citat. De blev ju en hel del under tiden han levde. För fler citat kolla även in The wall street journal och Wired. Vilken är din favorit?

– Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän du visar det för dem. (1998).

 – Att vara den rikaste mannen på kyrkogården är inte viktigt för mig. Att gå till sängs och kunna säga att vi gjort något underbart… det är viktigt för mig. (1993).

– Det enda problemet med Microsoft är att de saknar smak. De har ingen smak för fem öre. Och jag menar det inte på ett litet sätt utan på ett stort sätt, i betydelsen att de inte kommer på egna idéer och inte tillför kultur till sina produkter. (1996).

 – Att komma ihåg att man ska dö är det bästa sättet jag känner till för att undvika fällan i att tänka att man har något att förlora. Du är redan naken. Det finns ingen anledning att inte följa ditt hjärta. (2005).

– Vi tror att Macen kommer att sälja i ziljoner exemplar, men vi byggde inte Macen för någon annan. Vi byggde den för oss själva. Vi var gruppen som skulle bedöma om den var fantastisk eller ej. Vi ville inte gå ut och göra marknadsundersökningar. Vi ville bara bygga den bästa saken vi kunde bygga. (1985).

 – Jag är den enda person jag känner som har förlorat en kvarts miljard dollar på ett år. Det är väldigt karaktärsdanande.

– Ditt arbete kommer att utgöra en stor del av ditt liv och det enda sättet att bli nöjd på riktigt är att göra ett bra jobb. Och det enda sättet att göra ett bra jobb är att älska vad du gör. Om du inte hittat det än, så fortsätt leta. Nöj dig inte. (2005).

#RIP